Aktuellt

 


2017-10-25 | Vi är tacksamma om ni spårar era sändningar

Under senhösten kommer det in väldigt mycket ankommande gods till oss. Vi måste då ställa godset i vårt pallstallage i kylrummet vilket gör det svårare för oss att kunna svara på om just ert gods har ankommit eller inte. Därför vill vi be er att i den mån det går spåra ert gods via transportföretagens spårningstjänster. 

www.dbschenker.com

www.dhl.se

www.postnord.se


2017-08-10 | Dags att planera julförsäljningen

Vi har även i år satt den 5:e oktober som sista dag för inlämning av skinn för att hinna få tillbaka dem till Lucia 

Tänk på att skinnen då måste vara konserverade och ha legat i salt i minst 10 dagar innnan de kommer till oss. I praktiken betyder det alltså att de måste vara slaktade senast i början av v.39

Vi vet att många önskar sina skinn  i retur även tidigare för att kunna sälja vid adventsmarknader och liknande men vi har tyvärr inte möjlighet att ge några leveransgarantier på det. För att försäkra sig om leveranser till advent är det "ju tidigare desto säkrare"-principen som gäller.

2017-05-29 | Dags för en ny studieresa

OBS!!! FULLBOKAD - skicka gärna en intresseanmälan via e-post för att få förhansinformation om nästa resa.

Nu har det återigen blivit dags!! Den 9 - 13 september ordnar vi en ny studieresa till Bosnien och vårt berederi. Priset för resan blir 4.000:- p/p och inkluderar flyg t/r från Arlanda, chartrad buss som tar oss dit vi önskar, boende och de flesta måltiderna. Förutom besöket på berederiet kommer vi att besöka en Bosnisk fårgård, strosa runt i Sarajevo men också få vara med om vår årliga utflykt med vår personal. En fest som blev mycket uppskattad vid vår första resa som vi gjorde förra året.

Det är först till kvarn som gäller och anmälan (bindande) görs via e-post. Ange "Studieresa" i ämnesfältet.

Har du några frågor är det bara att ringa/maila oss eller skicka ett meddelande på Facebook. Hoppas att du vill följa med!

2017-04-25 | Extra viktigt med saltningen i vår/sommar

Snart skall vämen förhoppningsvis komma och då är det extra viktigt med att saltningen sker så fort skinnet svalnat.

Tänk också på att skinnen måste ligga svalt under tiden de ligger för saltning. Använd helst endast nytt salt eftersom konserveringseffekten på nytt salt är betydligt bättre än på salt som använts tidigare.

Så fort skinnen har legat i 14 dagar kan du packa dem och skicka in dem till oss eller om du väljer att komma och läma dem själv.

   

2016-01-22 | Ca 7%* krångligare men 100% korrekt!!

Efter nya direktiv och krav från de Bosniska veterinärmyndigheterna har vi i veckan blivit godkända av Jordbruksverket för att ta emot och hantera skinn som:

  • Slaktats och saltats hemma och skickas till oss
  • Slaktats på slakteri men saltats och skickas hemifrån
  • Slaktats och saltats hemma och lämnas in på plats hos oss

För att uppfylla kravet så krävs numera att ”Handelsdokument för transport inom Sverige” medföljer varje leverans och att sändningen är märkt med ”Kat. 3 – Ej avsett att användas som livsmedel”. Vi har gjort vårt yttersta för att förenkla det hela genom att fylla i de uppgifter vi kan i Handelsdokumentet, samt att vi förberett en lapp med ”Kat.3” för uppmärkning av godset.

OBS!! Förändringen gäller inte skinn som går direkt via slakteri.

Dyker det upp några frågor är det bara att kontakta oss!

*⁾ En helt objektiv siffra, tagen helt ur luften, bara för att påvisa att förändringen inte innebär speciellt mkt merarbete för dig som kund

Ring oss på 0140 - 563 55 eller skriv ett mail Kontakta oss nu!